Versie 2018 E (Verwacht januari 2018)

In Compad Bakkerij 2018 E hebben wij de volgende wijzigingen aangebracht, welke als volgt worden weergegeven:

 1. Herstellingen is een opsomming van alle herstellingen.
 2. Installatie bevat eventueel aanvullende aanwijzingen voor de installatie.

Nieuwe functionaliteit en aanpassingen

Importeren klanten

Het is al een geruime tijd mogelijk om klanten en artikelen vanuit Excel te importeren in Compad Bakkerij. Vanaf Compad Bakkerij 2018 E is deze import functionaliteit uitgebreid. Omdat Compad Bakkerij meerdere bedrijven ondersteund is ook de import functie aangepast dat vanuit een Excel lijst klanten van meerdere bedrijven kunnen worden geïmporteerd.

Winkelproduct

In Compad Bakkerij kunt u een winkelproduct koppelen aan een bakproduct. Zo kunt u een half brood koppelen aan een heel brood en een zak met tien witte puntjes koppelen aan het losse puntje. Maar wanneer per abuis het artikel aan het verkeerde bakproduct wordt gekoppeld, leverde dit niet alleen een onjuiste productielijst op, maar was de fout ook nog eens lastig te lokaliseren. In Compad Bakkerij 2018 E wordt nu direct vanuit het productie artikel alle gerelateerde producten getoond. Dit maakt het opsporen van invoerfouten een stuk eenvoudiger. Hiervoor gaat u naar

 1.  Artikelen onderhouden
 2. Lokaliseer het productie artikel
 3. Klik op de opdrachtknop Wijzigen
 4. Klik op de rubriek Winkelproducten over de kop  Overzichten

 

Installatie aanwijzingen

Tijdens de installatie van Compad Bakkerij 2018 E dient u rekening te houden met de algemene installatie aanwijzingen zoals u deze kunt vinden in de thema handleiding installatie.
Belangrijke aanwijzingen

 • Voor de installatie alleen uit op een voor u gunstig tijdstip
  • Niet vlak voor de productieplanning of facturering
  • Bij voorkeur tijdens opening tijden van onze helpdesk
 • Lees eerst de algemen installatie aanwijzing
 • Sluit Compad Bakkerij op alle werkstation
 • Maak ALTIJD EERST een backup

Na het installeren van de update kan het voorkomen dat de database van uw administratie moet worden aangepast voor de opslag van gegevens die noodzakelijk zijn voor de nieuwe functionaliteit (of toekomstige functionaliteit). In deze versie zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd in de database:

Artikel2Bakproduct nieuwe tabel

Gezien de zeer geringe omvang van deze tabel verwachten wij een zeer korte conversie tijd.
LET OP: Deze indicatie is afgegeven op basis van een update vanaf de voorlaatste versie naar deze nieuwe versie 2017 U. Wanneer u gaat update vanaf een langere versie dan 2017 T of naar een hogere versie dan 2017 U dan dient u ook rekening te houden met de aanwijzingen die u aantreft bij die release notes.

Geplaatst op december 28, 2017 • Gecategoriseerd in: Productinformatie